Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Trimsalon > Katten trimmen

Katten trimmen

Voor een katteneigenaar kan het moeilijk zijn om een kat regelmatig te borstelen, waardoor er enorme klitten kunnen ontstaan. Eigenlijk moet een langharige kat elke dag geborsteld worden. U kunt dan het beste beginnen op de rug, dit laat de kat meestal wel toe. Daarna borstelt u de kop, de hals, de poten en dan de buik en de staart. Dit vindt de kat het minst leuk, dus doe deze als laatste of bewaar dit voor de volgende dag.

Langharige katten kunnen bij ons geschoren of geplukt worden. Bij het plukken wordt de losse onderwol uit de vacht verwijderd. Zo krijgt de kat weer een glanzende vacht terug. Het plukken is alleen mogelijk als de kat geen klitten heeft, anders is het te pijnlijk voor het dier. Indien uw kat wel veel klitten heeft, dan kunt u een afspraak maken om de kat te laten scheren.

De trimster zal altijd eerst proberen om uw kat zonder narcose te trimmen. Het voordeel hiervan is onder meer dat het dier niet onnodig anaesthetica toegediend krijgt. Bovendien mag het dier eerder naar huis en mag dan meteen eten en drinken.

Echter, niet alle katten laten een scheer- of plukbehandeling zomaar toe. Sommige dieren zullen dus wel onder een kleine sedatie behandeld worden. Indien dit nodig is, zal een dierenarts eerst de gezondheid van uw kat controleren. Bij katten ouder dan 10 jaar zullen wij in overleg met de eigenaar een bloedonderzoek doen om te controleren of uw kat veilig onder narcose kan. Als u na afloop uw kat weer komt ophalen, wordt de behandeling besproken en zal de trimster u adviseren hoe en met welke borstels u de vacht van uw kat het beste kunt bijhouden.

Openingstijden trimsalon

De trimsalon is geopend op dinsdag van 08.30 17.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 

trimsalon europaplein trimmen kattentrimsalon europaplein trimmen kattentrimsalon europaplein trimmen katten

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap