Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Chirurgie > Algemeen

Chirurgie algemeen

Bij de algemene chirurgie worden de meer routinematige operatieve ingrepen verricht zoals castreren (het volledig verwijderen van de geslachtsorganen), steriliseren (het onvruchtbaar maken, maar de hormoonhuishouding intact laten) en bijvoorbeeld het verwijderen van bulten. Het castreren van vrouwelijke dieren (en soms ook van mannelijke dieren) heeft naast de functie van geboortebeperking ook vele medische voordelen. Zo is de kans op het ontwikkelen van melklijsttumoren (borstkanker) bij poezen en teven een stuk kleiner als ze op een jonge leeftijd (6 maanden) gecastreerd worden. Tevens kunnen alle ontstekingen en tumoren aan de baarmoeder en eierstokken daarna zelfs niet meer voorkomen.

Indien wij bulten bij een dier niet geheel vertrouwen kan ons advies zijn om ze operatief te verwijderen en te laten onderzoeken om een dier zo de optimale behandeling te geven. Afhankelijk van de grootte van de bult, de locatie en het temperament van het dier wordt dan een specifiek operatieplan opgesteld, variŽrend van uitsluitend lokale verdoving tot algehele anesthesie.

Naast bovenstaande ingrepen kunt u ook bij ons terecht voor complexe ingrepen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van vreemde voorwerpen uit maag en/of darmen, blaasstenen, tumoren uit de buikholte, penisamputaties (bij een te nauwe of geblokkeerde urineleider) en nog veel meer.

Bij zeer zwaar trauma kunnen soms bloedingen in de buikholte aanwezig zijn, bijvoorbeeld vanuit de lever of de milt. Dergelijke traumapatiŽnten kan ons goed getrainde team snel voorbereiden op een operatie waardoor wij al vele levens hebben kunnen redden.

Naast het bovenstaande zijn er ook mogelijkheden op het gebied van de plastische chirurgie. Het gaat hierbij niet zo zeer om het schoonheidseffect, maar om het verbeteren van de levenskwaliteit van een dier. Sommige rassen kunnen bijvoorbeeld nauwelijks door hun neus ademen. Weer andere dieren hebben voordurend onstekingen van huidplooien.

Bij brandwonden kunnen wij huidreconstructies maken waardoor een wond uiteindelijk weer sluit. Door de samenwerking met onze dermatologische trimsalon kunnen wij op een voor het dier aangename manier dergelijke getraumatiseerde huiden reinigen met speciaal daarvoor aanwezige producten en de genezing aanzienlijk bevorderen.

Het chirurgisch team heeft regelmatig overleg met elkaar en schoolt ook regelmatig bij.

Wilt u uw dier laten opereren? Onze chirurgen staan voor u klaar! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 

chirurg aan het werk
chirurgie keizersnede baviaan

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap