Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Chirurgie > Kop/hals/KNO chirurgie

Kop/hals/KNO chirurgie

Voor alle klachten aan het kop/hals gebied bent u bij Dierenkliniek Europaplein aan het juiste adres. Vanuit dermatologisch en kaakchirurgisch oogpunt kunnen wij snel tot actie overgaan.

Waar weinig mensen bij stilstaan is het feit dat een chronisch oorprobleem vaak direct gepaard gaat met langdurige huidproblemen. Doordat wij dergelijke problematiek op een brede manier kunnen benaderen, hoeft niet altijd direct tot chirurgie over te worden gegaan. Vaak kan het grondig spoelen van de gehoorgangen al een afdoende therapie zijn. Bij een zeer rustig dier kan dit nog in wakkere toestand, maar in veel gevallen zijn de oren zo pijnlijk dat ze niet goed te spoelen zijn zonder een vorm van sedatie. Tijdens een dergelijke behandeling komen wij regelmatig oorpoliepen op het spoor, deze kunnen doorgaans direct (in dezelfde narcose) verwijderd worden. Bij zeer chronische oorklachten moet soms ingegrepen worden door een gehoorgang operatief te verwijderen.

Regelmatig komen wij dieren onder de ogen met een afwijkende neusuitvloeiing. Hier kan een ontstoken tandwortel aan ten grondslag liggen. Daarom is het gebruikelijk om meteen onze kaakchirurg in te schakelen. Daarnaast zijn er nog vele andere oorzaken voor neusproblemen, van ingeademde plantenresten tot tumoren aan toe. Met behulp van uitgebreide rŲntgendiagnostiek en/of -scopie kan een oorzaak vaak snel achterhaald en verholpen worden.

Verder kunnen verschillende aandoeningen de luchttoevoer blokkeren of een belemmering vormen voor het slikmechanisme. Ook deze aandoeningen kunnen goed gediagnosticeerd worden en al dan niet door middel van chirurgisch ingrijpen aangepakt worden. Door de zeer grondige kennis van alle aanwezige structuren in het halsgebied kunnen wij bepalen of ingrijpen tot het gewenste resultaat leidt of dat dit de klachten kan verergeren. Soms moet men een afwachtende houding aannemen. Mocht er nog aanvullende expertise nodig zijn, dan kunnen wij u altijd doorverwijzen.

Mocht uw dier last hebben van keel-, neus-, of oorklachten neem dan contact op met onze praktijk.

 
kno: oor katkno: scopie door neus

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap