Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Chirurgie > Laparoscopisch steriliseren

Laparoscopisch steriliseren

Het is inmiddels mogelijk geworden om uw hond door middel van een pijnloze scopische ingreep te laten steriliseren bij het Europaplein. Voor deze kijkoperatie is de dierenkliniek een samenwerking aangegaan met Dierenarts Specialist Klaas Vos, een officiŽle Europese specialist in de chirurgie voor dieren, hij is lid van van het ďEuropean College of Veterinary SurgeryĒ. Dit is iemand die na zijn studie diergeneeskunde nog een aantal jaren is gaan doorspecialiseren in de chirurgie bij dieren. Uiteindelijk moeten zij een Europees examen afleggen om hun bekwaamheid te tonen. Dit in combinatie met de uitgebreide expertise van de dierenartsen van het Europaplein levert een synergie op die de beste zorg voor uw huisdier met zich meebrengt.

Bij deze vorm van sterilisatie worden, onder volledige narcose, slechts twee sneetjes in de buik gemaakt van amper 1 cm, er zijn ook technieken waarbij drie snedes nodig zijn. Hierdoor worden de instrumenten de buikholte ingebracht en wordt de buikholte wat opgeblazen. Door middel van een camera worden de eierstokken opgezocht en middels speciaal snijdende en brandende instrumenten uit de de hond verwijderd. De twee kleine huidwondjes worden met een hechting gesloten en na drie dagen worden deze bij ons in de kliniek gecontroleerd. De patiŽnt krijgt voor enkele dagen pijnstilling mee naar huis om eventueel hinder door gevoeligheid, het zijn tenslotte wel wonden, voor te blijven.

Mocht u geÔnteresseerd zijn om via deze pijnloze ingreep uw dier te laten steriliseren neemt u dan contact op met onze kliniek, wij vertellen u er graag meer over: 020 - 6642094.

 
laparoscopisch steriliserenlaparoscopisch steriliserenlaparoscopisch steriliseren
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap