Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Dermatologie

Dermatologie

Wanneer uw huisdier last heeft van een huidaandoening vraagt dit om een intensieve zoektocht naar de oorzaak. Een huidaandoening kan snel ontstaan, maar kan lang klachten veroorzaken en ook het genezingsproces neemt vaak veel tijd in beslag. Met de juiste behandeling en een goede begeleiding van de dierenarts kan uw dier genezen. Hierbij is de motivatie van de eigenaar erg belangrijk.

Uiteindelijk is het doel van alle behandelingen om het dier te verlossen van de klachten. Dit kan alleen door goed onderzoek te verrichten naar de oorzaak en niet door uitsluitend de gevolgen van de aandoening te bestrijden. Het achterhalen van de oorzaak vergt tijd en onderzoek, maar het is de enige manier om de aandoening effectief te bestrijden en uw dier klachtenvrij te krijgen Ťn te houden.

Tijdens een dermatologisch consult wordt er uitgebreid gekeken naar de klachten van uw dier. Het dermatologisch onderzoek bestaat onder andere uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek en het maken van huidafkrabsels en huidafdrukpreparaten. Ook wordt er onderzoek verricht om mogelijke allergieŽn uit te sluiten, zoals bijvoorbeeld voedselsallergie en atopie. Samen met de eigenaar wordt besproken welke therapie het beste bij het dier past.

Soms vereist een behandeling dat het dier gewassen wordt met een speciale shampoo. Mocht het voor de eigenaar niet mogelijk zijn om het dier thuis te wassen, dan kan men altijd terecht in onze dermatologische trimsalon.

Om een afspraak te maken voor een dermatologisch consult of een dermatologische trimbehandeling kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 dermatologie dermatitis kat

dermatologie dermatitis hond

dermatologie schildpad met huidirritatie

dermatologie dermatitis

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap