Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - úw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Diagnostische beeldvorming

Diagnostische beeldvorming

Niet altijd is aan de buitenkant van een lichaam vast te stellen wat er precies aan de hand is met een patiënt. In de kliniek hebben wij twee mogelijkheden om het binnenste van een dier te onderzoeken.


Radiologie

Radiologie, de röntgenfoto, levert belangrijke informatie op over botten en luchthoudende structuren in het lichaam. Hierbij worden vaak meerdere foto’s gemaakt, omdat een röntgenfoto alleen een plat vlak weergeeft. Op deze manier kan dan een driedimensionale voorstelling van het proces gemaakt worden.

Wij maken gebruik van digitale röntgentechnologie. Hierdoor kunnen wij zorgvuldiger een diagnose stellen en bovendien is dit beter voor het milieu.


Echografie

Echografie komt goed van pas bij aandoeningen van de weke delen. Met name in de buikholte kan een mooie indruk verkregen worden van de bewegingen van de darm. Ook voor het vinden of uitsluiten van tumoren in de buik is het een essentieel diagnostisch middel. Aangezien met een echo bewegende beelden worden bekeken, is het ook bij uitstek een methode om de hartfunctie te onderzoeken, omdat alle bloedstromen bekeken kunnen worden.


Overig

Voor overige diagnostische beeldvorming, bijvoorbeeld CT-scan of MRI, kunnen wij u vanuit onze kliniek doorverwijzen naar speciaal hiervoor ingerichte instituten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 


radiologie schedel kat

radiologie schedel konijn

radiologie arm aap

radiologie tandheelkunde rontgenfoto aap

echografie

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap