Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Interne aandoeningen > Diabetes

Diabetes

Diabetes of suikerziekte is een probleem dat regelmatig voorkomt bij onze huisdieren. In veel gevallen is een goede behandeling voor het dier mogelijk en kan hij of zij nog van een kwalitatief prachtig leven genieten!

De behandeling van suikerziekte houdt in de meeste gevallen een verandering van dieet en voedingsregime in. Daarnaast zal de eigenaar in de meeste gevallen dagelijks insuline moeten gaan spuiten om het suikergehalte in het bloed te reguleren. Hierbij is een goede begeleiding door de dierenarts noodzakelijk.

Bij katten is in de afgelopen jaren steeds meer ervaring opgedaan met het gebruik van een langwerkend humaan insuline. In o.a. Amerika, AustraliŽ en Duitsland wordt hier veelal gebruik van gemaakt. Dierenkliniek Europaplein is als een van de weinige klinieken in Nederland bekend met het gebruik van deze manier van behandelen en de resultaten mogen er zijn! Door een nauwe samenwerking van eigenaar en dierenarts kan in bijna alle gevallen een goede instelling van de kat bereikt worden en in een deel van de gevallen gaat het dier zelfs in remissie. Dat betekent dat de kat zelf weer voor een goede bloedsuikerspiegel kan zorgen en er geen noodzaak meer is voor het injecteren van insuline.

Voor een goede behandeling is het van groot belang dat de eigenaar goed begrijpt wat er bij suikerziekte precies aan de hand is en wat er gebeurt als het bloedsuikergehalte te hoog of te laag is. Ook moet duidelijk zijn wat er gebeurt als er teveel of te weinig insuline wordt gespoten. Het is het beste als de eigenaar zelf thuis uit een druppel bloed kan bepalen hoe hoog de suikerspiegel is. Al met al reden voor ons om uitgebreid de tijd te nemen om alles goed uit leggen en aan te leren.

Voor een vast bedrag kunt u deze begeleiding bij Dierenkliniek Europaplein ďkopenĒ. U mag dan zo vaak als nodig is telefonisch of per e-mail de zelf gemeten resultaten doorgeven of eventuele vragen stellen. Op deze manier kan ook besloten worden of en hoe de behandeling moet worden aangepast.

Mocht u geÔnteresseerd zijn in bovenstaande en er nadere uitleg over willen, neem dan contact op met de praktijk.

Wilt u ervaringen uitwisselen met andere mensen die ook een kat hebben met suikerziekte? Kijk dan eens op http://forum.suikerkatten.nl.

 
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap