Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Kaakchirurgie

Kaakchirurgie

Diverse kaakchirurgische ingrepen zijn mogelijk bij Dierenkliniek Europaplein. Tandheelkundig dierenarts Lamberts doet de meest uiteenlopende kaakchirurgische behandelingen bij alle mogelijke diersoorten, tot wildlife aan toe.

In gevallen waarbij tanden enorm vergroeid zitten, is het toch mogelijk deze volledig te verwijderen door het kaakbot gecontroleerd weg te halen. Dergelijke kaakchirurgische extracties zijn bij mensen ook wel bekend, bijvoorbeeld bij het trekken van verstandskiezen.

Daarnaast komt het door toedoen van bijvoorbeeld een ongeluk vaak voor dat er breuken optreden in de kaakbeenderen. Om eventuele fracturen te fixeren kan gebruik worden gemaakt van platen en pennen, maar afhankelijk van de aard van de breuk kan er ook gekozen worden om een beugel aan te leggen om de breuk te stabiliseren. Vooral bij deze laatste methode blijven veel tanden gespaard. De meeste fracturen zijn na ongeveer zes weken weer geheeld. De fixaties worden dan weer verwijderd.

Ook bij tumoren in of aan de mondholte zal het soms noodzakelijk zijn chirurgisch in te grijpen. Om processen volledig verwijderd te krijgen, kan het nodig zijn delen van kaken te verwijderen: een zogenaamde kaakresectie. In sommige gevallen zal met behulp van een CT-scan de mate van uitgebreidheid van een tumor bekeken moeten worden om vervolgens volledige verwijdering te bewerkstelligen. Het is vaak onvoorstelbaar hoe goed dieren met een ontbrekend stuk kaak nog functioneren!

Ook corrigerende plastische chirurgie van snuit en lippen kunnen er voor zorgen dat een dier weer een aangenaam leven kan leiden. Daarbij hoort natuurlijk ook het behandelen van een open gehemelte.

Door de ruime kaakchirurgische ervaring van dierenarts Lamberts is inmiddels de kwaliteit van leven van vele dieren verbeterd en genieten baas en dier weer volop van elkaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 
geluxeerde hoektand fixatie


plaveiselcelcarcinoom bij een kat.jpg
composiet fixatie bij een kat
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap