Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Preventieve diergeneeskunde

Preventieve diergeneeskunde

Voorkomen is beter dan genezen, ook in de diergeneeskunde! Indien wij een gezondheidsprobleem in een vroeg stadium ontdekken, kunnen we vaak meer doen en is uw dier weer sneller de oude. Tijdens de jaarlijkse vaccinatie van uw hond, kat of fret (of halfjaarlijkse bij konijnen) wordt uw dier volledig door ons nagekeken. Dit is naast de benodigde vaccinatie meteen een goede preventieve controle van uw dier.

Vaccineren zelf is van belang omdat uw dier daardoor weerstand krijgt tegen tal van ziektekiemen. De meeste vaccinaties moeten regelmatig herhaald worden door een ďboosterĒ, hierdoor blijft uw dier optimaal beschermd tegen de nieuwste ziektekiemen.

Een ander belangrijk onderdeel van de preventieve diergeneeskunde is het voorkomen en doden van interne en externe parasieten. Door uw huisdier 4 x per jaar te ontwormen voorkomt u dat er klachten ten gevolge van maagdarminfecties door wormen ontstaan. Via vlooien kunnen dieren lintwormen krijgen en door het opeten van vliegen of rottend vlees kunnen spoelworminfecties ontstaan. Met een band of pipetje tussen de schouderbladen kunt u uw huisdier preventief tegen vlooien en teken behandelen.

Bij honden ouder dan 8 jaar en katten ouder dan 10 jaar adviseren wij om jaarlijks het bloed te laten controleren middels een senioren screening. Op deze manier signaleren we vaak gezondheidsproblemen nog voordat het dier er last van heeft. Uiteraard geldt dan ook dat in een vroeg stadium van een ziekteproces de kans op (totale) genezing veel groter is.

Vooral bij vrouwelijke dieren zien we veel ziektes en problemen ontstaan door hun voortplantingsorganen. Vroeg gecastreerde teven en poezen lopen een veel kleinere kans op het ontstaan van melklijsttumoren. De kans op ontstekingen en tumoren van de baarmoeder en de eierstokken is zelfs nihil na castratie. Bij mannelijke dieren zijn er geen medische voordelen aan preventief castreren. Ongecastreerde katers plassen echter vaak in huis en bij reuen kan castratie bij dominant gedrag uitkomst bieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap