Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Stichting AAP

Stichting AAP

Stichting AAP is in 1972 opgericht door het echtpaar Reussien in Amstelveen en staat voor: Apen Adoptie en Protectie. Aanvankelijk werden alleen afgedankte en in beslag genomen apen opgevangen, maar sinds eind jaren '70 werd de stichting in toenemende mate benaderd voor de opvang van vogels (papegaaien, beo's, parkieten) en kleine zoogdieren (wasberen, stinkdiertjes, poolvossen, wallabies, eekhoorns, degoe's, neusbeertjes) zodat de toenmalige verbouwde plantenkas op den duur te klein werd. Gelukkig kon de stichting een deel van het landgoed "de Kemphaan" pachten en in 1996 verhuisde de hele Ark van Noach naar Almere. Daar hebben de dieren eindelijk de ruimte gekregen waar ze recht op hebben in afwachting van hun plaatsing in dierentuinen en natuurreservaten.

Momenteel zorgt Stichting AAP voor de opvang van primaten (chimpansees en kleinere apen) en kleine zoogdieren (waaronder veel uitheemse knaagdieren). De opvang van papegaaien is overgedragen naar de Stichting NOP (Nederlandse opvang voor papegaaien) en voor de reptielenopvang dragen instellingen als de Schildpaddenopvang (Alpen aan de Rijn), Serpo (Delft) en Iguana (Vlissingen) zorg.

Dierenarts Wolters werkt sinds 1974 voor Stichting AAP. In 2005 heeft Stichting AAP een extra dierenarts in dienst genomen om het nog steeds toenemende aantal dieren de nodige zorg te kunnen bieden. Wanneer Wolters afwezig is vervangt dierenarts Lamberts hem, zodat de veterinaire zorg voor al die bijzondere dieren gewaarborgd is. Tevens is drs. Lamberts de vaste dierentandarts van de stichting, waardoor hij al menige aap van kiespijn heeft verlost of heeft voorzien van een echte "mensenvulling". Wij zijn van mening, en met ons vele donateurs, dat deze stichting heel veel goed werk verricht en ons aller steun verdient. Wij doen de veterinaire begeleiding in elk geval al jaren met veel plezier! Neemt u eens een kijkje op de website van website van Stichting AAP.

 operatie aap

operatie aap

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap