Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Tandheelkunde > Endodontie

Endodontie

Als een beschadiging van een tand zo ver gaat dat het zenuwkanaal open is, dan moet er een zogenaamde endodontische behandeling gedaan worden. Dit staat in de volksmond bekend als een wortelkanaalbehandeling. Het is begrijpelijk dat dit voor deze en gene die dit ooit zelf heeft ondergaan nare associaties oproept. Wat dat betreft zijn dieren in het voordeel, hierbij vindt de ingreep namelijk plaats onder algehele narcose.

Er zijn verschillende gradaties waarbij een endodontische behandeling gewenst is. Bij hele jonge dieren, waarbij de wortelpunten van de tanden nog niet volledig zijn ontwikkeld, is het vaak nodig de tandinhoud af te dekken met speciale materialen. Dit om de nog levende tand verder te kunnen laten doorontwikkelen en dus een volledig afgevormde wortel te laten krijgen. Deze procedure wordt een pulpa overkapping genoemd. In sommige gevallen is een dergelijke procedure afdoende, vaak moet de restauratie echter verwijderd worden en moet alsnog een volledige wortelkanaalbehandeling gedaan worden.

Bij de endodontische behandeling wordt met speciale instrumenten het wortelkanaal volledig leeggevijld. Hierna wordt het opgevuld met een speciaal soort tandheelkundig cement. Als alles goed is aangebracht, komt hier weer een restauratie overheen. Na 6 maanden volgt een rŲntgenologische controle.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 endodontie serval

endodontie wortelkanaal-behandeling olifant

endodontie zenuwkanaal olifant

endodontie hoektand hond

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap