Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Tandheelkunde > Orthodontie

Orthodontie

Net als bij mensen kan bij dieren ook een probleem ontstaan in de ontwikkeling van het gebit (Zie: ontwikkeling van het gebit). Hierdoor kan het voorkomen dat tanden niet goed op elkaar aansluiten, een zogenaamde malocclusie. Onder occlusie wordt de stand van de gebitselementen ten opzichte van elkaar en de kaakbeenderen verstaan.

Veel malocclusies ontstaan door vertragingen in het wisselproces van de melktanden naar de blijvende tanden. Als melktanden de blijvende tanden in de weg zitten, kunnen ze het doorkomen belemmeren. Hierdoor kan het voorkomen dat de blijvende tanden scheef of zelfs helemaal niet doorkomen.

Honden en katten hebben in tegenstelling tot de mens een scharend gebit. Dit heeft als voordeel dat een correctie van de stand van het gebit ook veel minder tijd in beslag neemt. Gemiddeld duurt dit slechts twee maanden!

Dierenkliniek Europaplein beschikt over vele verschillende methoden en technieken om uiteindelijk het beste correctieresultaat te boeken. Daarbij kunnen wij zelf de nodige systemen fabriceren. Het is ook mogelijk om aan de hand van gipsafdrukken van het gebit speciale beugels te laten maken door een tandtechnisch laboratorium. De volledig op maat gemaakte beugel kunnen wij dan in de mondholte van uw dier plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 
orthodontie konijn met beugel

orthodontie dubbele melkhoektandorthodontie beugel
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap