Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - ķw dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Dierenkliniek > Expertises > Tandheelkunde > Parodontologie

Parodontologie

Veel chronische gebitsproblemen bij dieren ontstaan onder invloed van tandplak. Tandplak die langdurig blijft zitten vormt zich om tot tandsteen. Op een gegeven moment reageert het afweermechanisme hierop met een ontstekingsreactie die zich in eerste instantie beperkt tot het tandvlees. Men spreekt dan van gingivitis. Als deze situatie blijft bestaan, zet deze ontstekingsreactie zich verder voort in de weefsels rondom de tand en ontstaat parodontitis. Gingivitis is een omkeerbaar proces, parodontitis niet en dit zal uiteindelijk zelfs blijvende schade toebrengen aan het gebit.

Dit is te voorkomen door goed onderhoud aan het gebit te plegen. Dat kan tijdens een professionele gebitsbehandeling onder narcose, maar het streven is natuurlijk om het gebit vervolgens in goede staat te houden zonder het elke paar maanden onder narcose te moeten reinigen.

Er zijn talloze methoden om het gebit te onderhouden. De beste methode is en blijft dagelijks tandenpoetsen. Daarnaast zijn er diverse ondersteunende kauwproducten, brokken en ontsmettende spoelingen voor het gebit.

Binnenkort komt hier een
een instructievideo voor
het tandenpoetsen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 
gingivitis ofwel tandvleesontsteking
  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap