Dierenkliniek & Trimsalon Europaplein - w dierenarts in Amsterdam
  Europaplein 19
1078 GS AMSTERDAM
020 - 664 20 94
   
Dierenkliniek & Trimsalon
Europaplein
   
Nederlands English Francais Deutsch
Espanol Turkish Chinese Arabische Emiraten
 

Trimsalon > Katten trimmen

Katten trimmen

Voor een katteneigenaar kan het moeilijk zijn om een kat regelmatig te borstelen, waardoor er enorme klitten kunnen ontstaan. Eigenlijk moet een langharige kat elke dag geborsteld worden. U kunt dan het beste beginnen op de rug, dit laat de kat meestal wel toe. Daarna borstelt u de kop, de hals, de poten en dan de buik en de staart. Dit vindt de kat het minst leuk, dus doe deze als laatste of bewaar dit voor de volgende dag.

Langharige katten kunnen bij ons geschoren of geplukt worden. Bij het plukken wordt de losse onderwol uit de vacht verwijderd. Zo krijgt de kat weer een glanzende vacht terug. Het plukken is alleen mogelijk als de kat geen klitten heeft, anders is het te pijnlijk voor het dier. Indien uw kat wel veel klitten heeft, dan kunt u een afspraak maken om de kat te laten scheren.

Voor veel katten is trimmen een spannende en zelfs stressvolle gebeurtenis: ze moeten langdurig stilzitten op tafel, gefixeerd in een positie waar ze zelf niet voor kiezen. Als er sprake is van klitten in de vacht kan het zelfs een beetje pijnlijk zijn. Daarom kiezen wij ervoor katten uitsluitend te trimmen nadat ze met een licht roesje in slaap zijn gebracht. Dit brengt nauwelijks ongemak met zich mee, maakt dat het dier vlotter en zonder stress geholpen wordt en is dus voor de kat te verkiezen boven het wakker trimmen.
Een dierenarts zal eerst de gezondheid van uw kat controleren. Bij katten ouder dan 10 jaar zullen wij in overleg met de eigenaar een bloedonderzoek doen om te controleren of uw kat veilig onder narcose kan. Als u na afloop uw kat weer komt ophalen, wordt de behandeling besproken en zal de trimster u adviseren hoe en met welke borstels u de vacht van uw kat het beste kunt bijhouden.

Openingstijden trimsalon

De trimsalon is geopend op dinsdag van 08.30 17.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 

trimsalon europaplein trimmen kattentrimsalon europaplein trimmen kattentrimsalon europaplein trimmen katten

  Huisvisites voor dieren | Pet Travel Clinic | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Sitemap